Pelit

Pelit-lehti - ­pelikulttuuria jo 25 vuotta!

Pelit on pelikulttuurilehti, joka kertoo, mikä tekee retrosta suosittua ja mikä uutuuksissa viehättää. Pohditut, pinnan alle tunkeutuvat, viihdyttävät artikkelit saavat lukijan tuntemaan, että lehti arvostaa hänen harrastustaan.

Pelit on pelikulttuuriin intohimoisesti suhtautuvien lukijoiden ja Suomen pelialan ammattilaisten lehti. Pelit on tarkoitettu harrastajille, mutta siinä riittää lukemista myös satunnaisille pelaajille.

Vaikka ajat, niin kuin myös pelit ja pelaajat muuttuvat, yksi asia pysyy: pelaamisen tuoma ainutlaatuinen nautinto. Visual novelleista simulaattoreihin, roolipeleistä rytmipeleihin, Pelit-lehti käsittelee kaikkia pelaamisen ilmiöitä.

Pelit-lehti kurkistaa pelinkehityksen kulissien taakse ja ottaa kantaa teollisuuden nykytilaan. Lehden persoonallinen ote tarjoaa jotain, mitä muualta ei löydy: riippumatonta ja tinkimätöntä journalismia pelaamisen maailmasta.

“Minulle Pelit-lehden juttu on aina ollut se, että kirjoittajat ovat jutussaan aina "liian syvällä". Siksi me edelleen saadaan kuusisivuisia Star Trek -artikkeleita ja elokuva-arvostelussa voidaan keskittyä oleelliseen, eli panssarivaunun paperiseen lavastekehikkoon.”

“Jälleen kerran Nnirvin arvostelusta sai kuvan millaiselta pelin pelaaminen varmasti tuntuu. Tiedä sitten onko kyse Nikon lahjakkuudesta vai siitä että mielipiteet yleensä menee yksiin, mutta tuohon ei vieläkään moni pysty. Asioita osataan kyllä kuvailla ja jotain tunnelmiakin maalailla, mutta tuohon ytimeen harva pääsee juuri noin.”

Pelit.fi

Pelit.fi -nettisivuston keskustelupalsta on ollut tilaajien kodikas olohuone jo internetin alkuhämäristä asti. Pelit-yhteisö on aktiivinen ja kantaaottava ja keskustelee kaikesta mahdollisesta, niin matkailusta ja kuntoilusta kuin autoista tai perheestä, ja tietysti peleistä ja pelaamisesta. Pelit.fi:stä löytyy myös liki vuosikymmenen verran sähköisiä näköislehtiä ja kymmenen tuhannen artikkelin juttuarkisto, joka käsittää melkein kaiken Pelit-lehdessä julkaistun aineiston. Pelit.fi:n vuoteen 1992 ulottuva arvostelutietokanta on jopa maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen.

Käy tutustumassa osoitteessa www.pelit.fi.

Pelit-lehti on myös Facebookissa: www.facebook.com/pelit ja Twitterissä @Pelit.

Mediatiedot

 • Aija Paasu

  Myyntipäällikkö
  aija.paasu@fokusmedia.fi
  +358 40 8212570
 • Petri Nummi

  Myyntipäällikkö
  petri.nummi@fokusmedia.fi
  +358 400 457604
 • Janne Tiitta

  Myyntipäällikkö
  janne.tiitta@fokusmedia.fi
  +358 50 5207000
 • Sirpa Tasanko

  Mediapalveluassistentti
  sirpa.tasanko@fokusmedia.fi
  +358 44 5232520
 • Jaana Lindvall-Harki

  Kaupallinen johtaja
  jaana.lindvall-harki@fokusmedia.fi
  +358 40 582 1416

Mediakortti PDF

Aineisto-ohje ilmoitukselle

Liitteiden ohjeet

 

PELIT          
Nro Ilmestyy Aineisto Teemat    
1 11.1. 16.12.      
2 8.2. 18.1. Vuoden 2016 parhaat pelit
3 15.3. 22.2. Suuri 25- vuotisnumero  
4 12.4. 22.3.      
5 10.5. 19.4.      
6-7 14.6. 23.5.      
8 9.8. 19.7.      
9 13.9. 22.8.      
10 11.10. 20.9.      
11 8.11. 18.10. Joulun kuumimmat peliuutuudet
12 8.12.  15.11.      

 

Hinnat

Ilmoituskoko  4-väri / €
2/1 4950
1. aukeama 5670
1/1 sivu 3300
takakansi 3960
2.kansi / 3.kansi 3650
1/2 sivu 2270
1/4 sivu 1800

 

Ilmoitusaineistojen tekniset tiedot:

PDF-aineistojen toimittaminen Aikakausmedia ADS:n kautta on nopeaa, kätevää, turvallista ja kustannustehokasta. Osoite: www.aikakausmedia.fi/ADS

Repro, mainostoimisto, mediatoimisto ja kirjapaino voivat seurata reaaliajassa omien aineistojensa liikkeitä omilta tietokoneiltaan ottamalla yhteyden Aikakausmedian ADS:n palveluun. Lisäksi palvelussa kaikki aineistot tarkistetaan automaattisesti ja mahdollisista virheistä aineiston lähettäjä saa yksityiskohtaisen virheraportin.

Lisätietoja:

kehitysjohtaja Tony Salminen,tony.salminen@aikakausmedia.fi, puhelin (09) 2287 7290.

PDF-aineiston lähettäminen Aikakausmedia ADS:n palvelun kautta on lähettäjälle maksutonta.

Voit myös lähettää aineistot osoitteeseen: aineistot.pelit@fokusmedia.fi

Aineistojen arkistointi

Aikakausmedia ADS säilytää aineiston 12 kuukautta aineiston saapumispäivästä. Fokus Media Finland edellyttää, että ilmoitusaineisto toimitetaan PDF-muodossa (Portable Document Format) Aikakausmedia ADS:n palvelun (www.aikakausmedia.fi) kautta. Palvelu on lähettäjälle maksutonta. Virheellisten aineistojen uusintalähetyksestä laskutetaan voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Lisätietoja aineistojen valmistamisesta löytyy Aikakausmedia ADS

PDF aineistojen valmistaminen:

1. Käytettävä ohjelmat

QuarkXPress, Illustrator, FreeHand, PhotoShop, In Design.

2. Sivukoko ja leikkuuvarat

Leikkuuvarat 5 mm yli puhtaaksileikkuun. Leikkausvarat on syytä tehdä ilmoituksen kaikille reunoille, tarpeeton alue rajataan pois asemointivaiheessa. Leikkuuvarojen käyttö merkitään leikkuumerkeillä.

Tekstiä tai logoa ei tule sijoittaa 10 mm lähemmäksi puhtaaksileikkausta (julkaisun koko). Liimasidotuissa lehdissä on huomioitava myös selän vaikutus aukeaman yli menevissä teksteissä. Normaalisti 6+6 mm.

Huomioi takakanteen tulevissa aineistoissa osoitetulostuksen paikka.

3. Värimääritykset

Määrittele kaikki värit prosessiväreinä (CMYK). PMS-värit muuttuvat aina jonkin verran, kun ne muutetaan 4-värisarjaan. Voimakkaan mustan aikaansaamiseksi suuremmille väripinnoille painomme suosittelee aikakauslehtityyppisissä heatset-tuotteissa käytettäväksi 100% musta, 50% cyan, 40% magenta ja 30% keltainen.

4. Fontit

Fokus Media Finland tukee Adobe Type 1 fontteja Macintosh-formaatissa. Kun teet PostScript/PDF-tiedostoa, sisällytä siihen kaikki käyttämäsi fontit. Konvertoi EPSien sisältämät fontit poluiksi.

Älä käytä TrueType -fontteja. TrueType -fonttien tulostuminen oikein ei ole täysin varmaa. Vältä Multiple Master –fonttien käyttöä (MM). Painojen tulostimien RIP-ohjelmat eivät välttämättä tue MM-fontteja.

5. Kuvien käyttö

Kuvien resoluutio 300dpi