Antiikki & Design 25 vuotta

Suomen suurin antiikkiin, designiin, taiteeseen ja vintageen erikoistunut aikakauslehti Antiikki & Design täyttää lokakuussa 25 vuotta. Sen perusti lokakuussa 1993 Avotakan silloinen päätoimittaja, antiikin asiantuntija Leena Nokela.

"Antiikki ja design -lehti on nyt entistäkin ajankohtaisempi. Kestävän kehityksen näkökulmasta käytetyt esineet, kuten antiikkihuonekalut ja 1950–60-luvun designklassikot ovat parasta kierrätystä", sanoo lehden päätoimittaja Maija Toppila.

"Jos vaatekaappi on kestänyt 150 vuotta, se todennäköisesti on kunnossa myös seuraavat sata vuotta, eikä sellaista laatua ei enää juuri saa", Toppila sanoo.

 

Lehden juhlanumerossa Leena Nokela kertoo, että lehti syntyi suureen tiedon tarpeeseen. Haluttiin luoda asiantunteva, visuaalisesti upea lehti, joka voisi toimia hakuteoksena alan harrastajille. Antiikin harrastus on kuitenkin muuttunut 25 vuodessa.

Antiikkia eivät enää ole vain kustavilaistuolit ja kupariset kahvipannut. Nykyajan lukijaa sytyttää uudempi design, jota hän on nähnyt mummolassa, kuten 1950- ja 60-luvun lasi, ja esimerkiksi oman lapsuuden 1970-luvun värikkäät vintagevaatteet. Tätä kehitystä lehtikin seuraa.

Kun lehti 1995 siirtyi A-lehdiltä Sanomille, se liitettiin Gloria-lehtiperheeseen ja sai nimen Glorian Antiikki. Syksyllä 2014 Glorian Antiikin osti Fokus Media Finland, ja vuonna 2015 se sai uuden nimen Antiikki & Design.

 

"Uusi nimikin heijastelee ajan muuttumista. Lehdessä on entistä enemmän 1900-luvun suunnittelua", Toppila linjaa.

Antiikki & Designin juhlanumerossa 9/2018 tämä monipuolisuus näkyy monin tavoin: Venäläisen Fabergé-aarteiden ekspertti Ulla Tillander-Godenhielm kertoo urastaan kansainväliseksi asiantuntijaksi. Toisaalta lehdessä on kavalkadi 1900-luvun vintagemuotia ja katsaus Alvar Aallon kuuluisan Savoy-maljakon vaiheisiin 1930-luvun uniikkiesineestä joka kodin kaunistukseksi.

Antiikki & Design ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Sitä kustantaa Fokus Media Finland.

 

Lisätiedot:

Päätoimittaja Maija Toppila
+358 40 586 7781
maija.toppila@fokusmedia.fi

www.antiikkidesign.fi

Fokus Media Finland Oy (www.fokusmedia.fi) on vuonna 2014 perustettu suomalainen sisältö- ja mediatalo, joka on erikoistunut aikakauslehtien- ja asiakaslehtien kustantamiseen sekä monikanavaisen sisältömarkkinoinnin suunnitteluun ja tuotantoon. Julkaisukanaviamme ovat niin printti, verkko kuin sosiaalinen media. Fokus Median kustantamat lehdet ovat Antiikki & Design, Auto Bild Suomi, Cosmopolitan, Elle, Fit, GEO, GTi-Magazine, Hifimaailma, Koti ja keittiö, Oma Aika, Pelit ja V8-Magazine. Verkkosivustojamme ovat mm. cosmopolitan.fi, elle.fi, fit.fi, kotijakeittio.fi, omaaikalehti.fi, overdrive.fi, autobild.fi, hifimaailma.fi, antiikkidesign.fi ja pelit.fi. Sisältömarkkinoinnin asiakkaitamme ovat mm. Finnair Blue Wings, Orion, Outokumpu, Toyota ja Varma.