Fokus Media virtaviivaistaa lehtiliiketoimintaansa

Fokus Median lehtiliiketoimintoja järjestellään uudelleen.

Fokus Media ulkoistaa Auto Bild Suomi -lehden sisällöntuotannon Hymiö Helsinki Oy:lle. Samassa yhteydessä vaihtuu myös lehden päätoimittaja, sillä Auto Bildin nykyinen päätoimittaja Jarmo Markkanen jää Fokus Median palvelukseen ja jatkaa V8-Magazinen päätoimittajana.  Ratkaisu Auto Bildin uudesta päätoimittajasta tehdään loppuvuoden aikana. Muilta osin Auto Bildin toimitus siirtyy Hymiö Helsingin palvelukseen vanhoina työntekijöinä 1.1.2020 alkaen.

Auto Bildin brändinhallinta niin lehden mediamyynti kuin levikkimyynti säilyvät Fokus Mediassa.

-Fokus Medialla on sisällöntuotannon ulkoistamisesta hyviä kokemuksia Plaza Kodin ja GTi-Magazinen osalta. Uskomme tällaisen toimintamallin auttavan meitä tekemään kilpailukykyisempää lehteä nykyistä paremmin, sanoo toimitusjohtaja Pitzen.

Oma Aika -lehti jatkuu uuden kustantajan voimin. Fokus Media Finland Oy ja LehtiMoguli Oy ovat 30.10.2019 allekirjoittaneet kauppakirjan Oma Aika -lehden liiketoiminnan myymisestä LehtiMogulille 1.1.2020 alkaen. LehtiMoguli jatkaa lehden kustantamista ja Oma Aika -lehden työntekijät siirtyvät Lehtimogulin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Lehden nykyinen päätoimittaja Anna-Liisa Hämäläinen, joka toimii myös Koti ja keittiö -lehden päätoimittajana, jää Fokus Median palvelukseen.

Lehden päätoimittajana LehtiMogulissa aloittaa Anu Virnes-Karjalainen.

-Toivomme Omalle Ajalle hyvää menestystä uudessa kodissa. Löytynyt ratkaisu oli erinomainen, sillä se mahdollistaa lehden julkaisemisen jatkamisen ja säilyttää lehden tekijöiden työpaikkoja, toteaa toimitusjohtaja Pitzen.

Elle ja Cosmopolitan -lehtien YT-neuvottelut päättyivät keskiviikkona 30.10.2019. Neuvottelujen jälkeen Fokus Media Finland Oy päätti lopettaa Elle ja Cosmopolitan -lehtien ja niihin nettisaittien kustantamisen siten, että lehtien viimeiset numerot ilmestyvät helmikuussa 2020. Lehtien lopettaminen johtaa kahdeksan henkilön työsuhteen päättymiseen. Päätöksen taustalla olivat taloudelliset ja tuotannolliset syyt.

- Lehdet eivät valitettavasti täyttäneet niille asetettuja taloustavoitteita, emmekä nähneet lehtien näkymien muuttuvan tulevaisuudessakaan. Vaihtoehdot olivat vähissä. Lehtiä on tehty suurella intohimolla ja ammattitaidolla. On todella surullista, että jouduimme tällaiseen tilanteeseen, sanoo Fokus Median toimitusjohtaja Tapani Pitzen.

Lisätietoja:

Tapani Pitzen, puh. 050 387 4044 Fokus Media Finland Oy

Eve Vaasmaa, puh. 0400 414 297 LehtiMoguli Oy