Välimeren herkut -erikoislehti on ilmestynyt!

Lähde hurmaavalle makumatkalle Italian, Espanjan ja Kreikan keittiöihin! Kokosimme kesäisen raikkaita ruokia Välimeren alueelta ja kesäviinejä iloksesi loma-ajan illanistujaisiin ja pitkille lounaille. Erikoislehti on myynnissä rajoitetun ajan lehtipisteissä.

Lähde hurmaavalle makumatkalle Italian, Espanjan ja Kreikan keittiöihin! Ihastu tuoreisiin yrtteihin ja sesongin parhaimpiin raaka-aineksiin, joista valmistat makuhermoja kutkuttavia ja kaukokaipuuta helliviä herkkuja.

Alueen viinit viimeistelevät nautinnon. Lehteen on poimittu 32 mainiota kesäviiniä ja asiantuntijan vinkit nousevista viinialueista.

Yksinkertainen kreikkalainen ruoka on mainiota kesätarjottavaa: Tavernan herkut alkupaloista jälkiruokaan valmistuvat kevyistä, tuoreista raaka-aineista. Valmistamme grilliherkut kasvisversioina halloumin ja fetan kera. Oliiviöljy, sitruuna ja tuoreet yrtit viimeistelevät maut. Kalí óreksi – eli hyvää ruokahalua!

Italian keittiöstä poimimme klassisen menun ja pastaklassikot. Tutustumme myös cucina poveraan, sillä hävikkiruoan hyödyntäminen on iso ruokatrendi. Italialaiset ovat olleen muodikkaita jo vuosisatoja – cucina povera eli köyhä keittiö perustuu tähteiden hyödyntämiseen ja sesongin huokeisiin raaka-aineisiin, lopputulos on herkullinen! Valmistat ohjeillamme myös tuoretta focacciaa ja grissinejä sekä Italian keittiön ihanimpia jälkiruokia: itse tehtyjä jäätelöitä, tummaa ja vaaleaa tiramisua sekä simppelin mutta herkullisen caffè affogaton.

Mitä olisi Espanjan keittiö ilman tapaksia! Kata ohjeillamme rento tapaspöytä espanjalaiseen tyyliin. Käsin syötävät suupalat maistuvat illanistujaisissa viinin kera. Aamukahville paistamme ihanat churrot, ja hellepäiviä viilentävät kylmät keitot ja juomat.

Jaana Kivipelto-Tulkki

Päätoimittaja, Koti ja keittiö