Auto Bild Suomi 15 vuotta

LYHYT PITKÄ AIKA

Auto Bild Suomi alkoi ilmestyä 2004 ja avasi samalla uuden näkymän automaailman ytimeen.

Äkkiä ajatellen 15 vuotta kuulostaa lyhyeltä, mutta automaailmassa on viimeisen viidentoista vuoden aikana tapahtunut paljon. Tekniikka on kehittynyt monella sektorilla.

Iskutilavuudeltaan entistä pienemmät moottorit saapuivat markkinoille. Eipä aikanaan olisi uskonut, että kolmisylinteriset, litraiset moottorit tuottavat yli 100 hevosvoimaa. Ahtimet kuuluvat tänään arkipäivään. Samaan aikaan henkilöautojen polttoaineenkulutukset ovat kuitenkin pienentyneet merkittävästi.

Tietotekniikan ja erilaisten avustimien yleistyminen on parantanut ajoturvallisuutta. Lukkiintumattomat jarrut ja ajonvakautusjärjestelmät kuuluvat pakollisina uusiin myytäviin henkilöautoihin. Hybridi- ja sähköautovalikoima kasvaa koko ajan ja nurkan takana kurkistavat jo autonomiset autot.

Niin ikään autolehtimarkkinassa on tapahtunut isoja asioita.

Auto Bild lanseerattiin Suomeen ja ensimmäinen numero ilmestyi 12.3.2004. Sen pääkirjoituksessa luvattiin uudenlainen suomalainen autolehti, jonka taustalla on kansainvälinen menestyskonsepti. Valtaosa lehden sisällöstä on omaa kotimaista tuotantoa täydennettynä Euroopan suurimman autolehden testiarsenaalilla ja uutisilla automaailman huipulta.

Tänään 313 numeroa, 25 452 sivua ja kaikki lehdissä esiintyneet autot mukaan laskien, yli 10 miljoonaa koeajo- ja testikilometriä myöhemmin olemme edelleen uskollisia lukijoiden tykkäämälle alkuperäiskonseptille.

ABS on Saksan suomalaisin autolehti.

Jarmo Markkanen

PÄÄTOIMITTAJA, V8-Magazine